Bröstcancerförbundet personaliserar användarupplevelsen med AI

Vårt mål på Fröjd är att nyttja AI för att förbättra våra tjänster, öka vår effektivitet och erbjuda innovativa lösningar till våra kunder. Under 2024 har vi hjälpt Bröstcancerförbundet att implementera Rek.ai, en tjänst som hjälper oss att förbättra användarupplevelsen genom personalisering.

Syftet med att implementera Rek.ai har varit att hjälpa användare att effektivt hitta i det breda innehållet på webbplatsen genom att anpassa innehållet efter besökarens användarbeteende.

Med hjälp av Rek.ai har vi kunnat impelemtera:

Personaliserade genvägar: Genvägar genereras av Rek.ai och gör att besökare snabbt kan hitta välbesökt och efterfrågat innehåll.

Sökförslag: AI-modellen rekommenderar sökförslag utifrån användaren snarare än generellt sökmönster.

Innehållsrekommendationer: Relaterat innehåll tas fram med hjälp av Rek.ai för att alltid kunna presentera nya relevanta förslag och inspirera till mer läsning.

"Som en liten organisation är det viktigt att satsa på smidiga lösningar som kan vägleda fler på vår webbplats, vilket håller oss relevanta som primär informations- och stödplattform för bröstcancerdrabbade."

Ella Rudberg, Bröstcancerförbundet

Bröstcancerförbundets startsida har kompletterats med personaliserade genvägar och innehållsrekommendationer vilket resulterat i en levande startsida som tar hänsyn till besökaren och automatiskt skapar en personaliserad upplevelse. Besökaren kan snabbt upptäcka och hitta rätt information.

Sökfunktionen har förbättrats genom att direkt i sökfältet på ett dynamiskt sätt visa de mest relevanta sökträffarna vilket effektiviserar användarupplevelsen avsevärt.

För att tillvarata den trafik som kommer till webbplatsen genom en sökning eller länk, skapas i realtid en personaliserad blandning av rekommendationer där de troligaste nyheterna, samt nyheter inom samma ämne, lyfts fram. Parametrar som påverkar är bland annat geografi, tid på dygnet samt vilka sidor besökaren tagit del av innan. Även relaterat innehåll på wepplatsen skapas i högre grad numera med hjälp av AI för att visa upp de mest relevanta och besökta artiklarna.

Den mobila användarupplevelsen, där det finns begränsningar i mängden innehåll som kan visas, har också effektiviserats med hjälp av AI-implementationen.

"Vi kan se att ca en femtedel av användarna blir vägledda genom Rek.ai:s funktioner!"

Ella Rudberg, Bröstcancerförbundet