100% naturlig jämtkraft

KUND

Jämtkraft

VAD

Koncept, design och utveckling

NÄR

2022

Besök sida
Jämtkraft är en energikoncern med hemvist i Jämtland men med en marknad långt större än så. Tillsammans med Jämtkraft har vi skapat en ny webbplats där besökaren enkelt ska kunna göra allt från att teckna ett nytt hållbart elavtal till att lära sig mer om Jämtkrafts viktiga roll regionalt och nationellt.

Vi skapade en webbplats där självservicen stod i centrum. Besökaren ska kunna sköta merparten av sina ärenden på en webbplats med hög tillgänglighet. Webbplatsen ska även möjliggöra för Jämtkraft att fortsätta publicera inspirerande innehåll som även ökar konvertering.

Förbättrade avtalsflöden i fokus

Ett av de huvudsakliga målen för nya Jämtkraft var att förenkla för användarna att ta del av deras produkter genom nya enklare formulär och flöden.

Vår ambition var att skapa flöden som var intuitiva att navigera igenom. Användarna skulle både kunna läsa om produkterna och teckna elavtal på ett enkelt sätt.

För att uppnå ökad användarvänlighet så ville vi att de nya flödena bland annat skulle innehålla:

  • Så få steg som möjligt
  • En progressbar som visar vart man är i flödet och hur många steg man har kvar
  • Tydliga produktbeskrivningar
  • En design som ligger i linje med resten av hemsidan
  • En struktur som fungerar även i mobil

Flödena testades på flera användare för att säkerställa användarvänligheten. Vi samlade in en mängd intressanta insikter som gav oss möjlighet att förbättra dem ytterligare innan lansering.

Ett koncept med mål att hjälpa kunden i vardagen

I projektets uppstart så genomfördes en koncept- och designworkshop för att sätta riktningen för den nya webbplatsen. Innan workshopen ägde rum hade vi tillsammans med kunden definierat målgrupper och satt mål för vad vi ville att den nya webbplatsen ska uppnå. Med dessa tankar i huvudet påbörjades övningar där kunden fick möjlighet att titta på inspirationsmaterial samt definiera värdeord. Värdeorden som slutligen togs fram var att vi ville framhäva det lokala, vara nytänkande och personliga.

Fokuset för att landa rätt i designarbetet var att kunna möta känslan av det lokala varumärket och de behov som dagens elkonsumenter har. Genom ett flexibelt modulärt tänk och avskalning av färger, så blev profilen modernare och fick en tydligare inramning - med nya former, färger och bildmanér. Vi tog inspiration både av Jämtkrafts tidigare identitet men också hur övriga konkurrenter ser ut i branschen för att landa i något som gör att vi kan ta med Jämtkrafts historia in i framtiden.

Projektgrupp

Projektledare: Martina Sundling
UX: Carl Andersson
Art Director: Gustav Carlberg
Utvecklare: Victor Kilander, Mikael Engström, Carl Klingberg
Digital analytiker: Marie Thall