En sajt som vägleder och inspirerar

I april 2018 lanserades den nya sajten för studieförbundet Medborgarskolan. Sajten har fått en mer renodlad sökfunktion, blivit smidigare i mobilen och en luftigare design.

Konceptet har som ambition att förmedla en helhetsförståelse för Medborgarskolans stora utbud, samtidigt som det blir enkelt och lustfyllt för olika typer av besökare att navigera i innehållet. En förenklad menystruktur visar verksamhetens bredd utan att ta fokus från kursutbudet eller konverteringsflödet.

En behagligare upplevelse & guide framåt

Sajten förenklades och renodlades med ingångsvärdet att besökare ska flöda genom innehållet istället för att behöva ta ställning till komplexa menyval för tidigt i sin resa. Därför förenklade vi menyn och har designat de olika sidorna på ett sätt som gör det lätt att navigera mellan innehåll - dessutom finns vägledande moduler som hjälper besökare vidare om de hamnat på fel ställe.

Med redaktören i åtanke minskades mängden sidtyper, istället arbetar den nya sajten mer modulärt - för att minska belastningen på Medborgarskolans många redaktörer som spenderar mycket tid på att producera & uppdatera innehåll på sajten."Fröjd har hjälpt oss att tänka nytt och annorlunda, att våga byta plattform och förenkla innehållet för att möta besökarnas behov"

- Ulla Frisk, marknads- och kommunikationschef
på MedborgarskolanWagtail/Django Medborgarskolans nya sajt är byggd i Wagtail/Django, ett ramverk som vi ofta arbetar med tack vare dess användarvänlighet och flexibilitet. Django och Wagtail gör det enkelt att bygga skräddarsytt efter behov, då man endast utvecklar det man behöver vilket underlättar för redaktören. Dessutom har inte Django någon licenskostnad, vilket gör att den beräknade kostnaden istället kan läggas på vidareutveckling av sajten längre fram.