En unik e-handel med hyrlösning

KUND

ImseVimse

VAD

Design och teknisk utveckling av plattformen

NÄR

2019

Besök sida

En e-handel som stöttar ett fint erbjudande

ImseVimse är ett ungt, litet, globalt företag som designar, producerar och säljer funktionella och återanvändbara produkter för kvinnor och barn med omtanke för människor och miljö. ImseVimse hade en önskan om att utveckla en ny digital, kundvänlig e-handel- och hyrlösning där användning och återanvändning av deras produkter skulle ske på ett modernt och effektivt sätt. E-handeln skulle även finnas i flera länder vilket ställde höga krav på plattformens flexibilitet, funktionalitet och kunskap om olika länders olika betalningsmöjligheter.

Teknikens små underverk

WordPress valdes som plattform då den är flexibel och enkelt går att bygga vidare på vartefter nya behov uppstår. Shoppen byggdes i Woocommerce som är det självklara valet när det kommer till e-handel i just WordPress.

Tillsammans med ImseVimse tog vi beslutet att använda ett färdigt designtema som vi sedan anpassade till de krav och önskemål som fanns i projektet. På så sätt fick vi en snabb uppstart och kunde omgående se sådant som fungerade bra och mindre bra i användarupplevelsen. Tack vare WordPress uppsjö av plugins kunde vi använda oss av vanlig out-of-the-box-funktionalitet vilket säkerställde både ett kostnads- och tidseffektivt projekt!

Ett av projektets största utmaningar var att lösa den hyrlösning med prenumerationstjänst som ImseVimse erbjuder. Vårt arbete bestod av att utvärdera de olika tekniska möjligheterna och vi landade till slut i att använda pluginet Subscriptions som tack vare WordPress-hooks kunde modifieras till ImseVimses ändamål.

Då sajten finns tillgänglig för flera olika marknader med olika språk, valutor och utbud så valde vi att lösa detta med hjälp av multisite-funktionaliteten som också finns inbyggt i WordPress. Det innebär att sajternas data är helt separerade, men med gemensam kodbas och inlogg för att underlätta underhåll och vidareutveckling.För en e-handel är mätning och uppföljning en självklar del av verksamheten. Inför lanseringen av den nya webbplatsen implementerade vi därför Enhanced Ecommerce, vilket gjorde det möjligt för ImseVimse att få ut djupare analyser av specifik e-handelsaktiviter, samtidigt som vi implementerade uppföljning av övriga aktiviteter och KPI:er.Testing, testing, testing

En stor del i ett e-handelsprojekt handlar om testning, för att se till att köp, ordrar och upplevelsen i alla lägen fungerar som den ska. En utförlig dokumentation med testprocesser, med noggrant specificerade användarkrav, tillsammans med dedikerade acceptanstester med ansvariga testpersoner var ett lyckat koncept för att snabbt identifiera åtgärder i projektet. Det gjorde också att testprocessen kunde hållas kort och effektiv.

Nya ImseVimse.se!

Efter en intensiv utvecklings- och testningsperiod gjorde ImseVimse sin release 1 mars 2020.

Vår slutsats efter detta spännande projekt är att vi med små medel kan åstadkomma väldigt mycket, så länge båda parter är delaktiga i att prioritera och enas i vilka åtgärder som gör största möjliga nytta. Resultatet blev en bättre strukturerad, lättarbetad och mer flexibel e-handel med en ny spännande hyrlösning!


Projektgrupp

Projektledare, ImseVimse: Annette Löwenstein

Projektledare: Jon Eriksson

Art Director: Daniel Engström

Mätning: Marie Thall

Utvecklare: Carl Klingberg