Guld för Visit Stockholm i Svenska Designpriset

Den 14 oktober avgjordes årets upplaga av Svenska Designpriset som prisar design och kommunikation i en rad kategorier. I år tävlade vi tillsammans med Stockholm Business Region och sajten visitstockholm.com. Efter juryns nominering och folkets röster kammade vi hem guld i kategorin Information – Digital.

Sajten som vänder sig till internationella besökare och talanger låter Stockholmsexperterna, redaktörer och Stockholmarna själva, inspirera till att utforska huvudstaden oavsett om du är på besök eller vill flytta till Stockholm för att jobba och bo.

“Vi är både glada och stolta att vår nya digitala tjänst mot besökare och talanger, vunnit Svenska Designpriset 2021. Ett bevis för att vi på Stockholm Business Region, tillsammans med vår digitalbyrå Fröjd, är på rätt väg i vår resa att utveckla digitala tjänster som möter våra målgruppers behov och skapar relevans i en starkt digitaliserad värld.”
– Staffan Ingvarsson, VD, Stockholm Business Region

Den nya webbplatsen är ett resultat av ett nära och inspirerande samarbete.

"En resa tillsammans. Och vilken resa. Stockholm Business Region och vårt dedikerade team på Fröjd har tillsammans skapat ett projekt som utvecklat oss som individer och som företag. Ett resultat av ett grundligt insiktsarbete och ett nära samarbete – och det under en pandemi. Vi är stolta att få ha varit del av detta och oerhört inspirerade av att ha vunnit Svenska Designpriset."
– Monica Östling Holmlund, Design Director, Fröjd

Juryns motivering löd: För en form som hämtar inspiration från arkitekturen och väcker lusten att upptäcka vår huvudstad.

Läs mer om sajten och projektet i vårt case.