Working in Sweden: en ny sajt för Svenska Institutet

www.workinginsweden.se är en digital guide som vänder sig till både anställda och företagare med ambition att ge en överblick till vad som behövs för att jobba eller driva företag i Sverige.

Den nya webbplatsen samlar information från åtta myndigheter som alla är involverade i den process som människor genomgår när de flyttar till Sverige för att jobba, starta eller driva företag. Webbplatsen är uppbyggd som en guide som vänder sig till både anställda och företagare. Den förser användaren med information om regler, rättigheter, den svenska arbetsmarknaden, tips på var man kan söka jobb och lotsar användaren till rätt myndighet.

Fröjd har skapat koncept, design och teknisk utveckling av Working in Sweden.✨

Svenska institutet är en viktig kund för oss sedan flera år tillbaka och det känns jätteroligt ha genomfört ännu ett projekt tillsammans. Förhoppningen är att sajten ska vara en enkel och motiverande hubb som erbjuder en överblickbar guide till vad man behöver för att arbeta i Sverige.

Robert Persson, projektledare på Fröjd.

Svenska institutets uppdrag är att öka omvärldens intresse för Sverige. Arbetet med webbplatsen har pågått sedan mars 2018 där Svenska institutet varit både beställare och koordinator. Medverkar i projektet gör även Migrationsverket, Försäkringskassan, Tillväxtverket, Skatteverket, Arbetsmiljöverket, Kommerskollegium och Arbetsförmedlingen.

Vi vill erbjuda en digital plats där det enkelt går att få en överblick över vad man måste tänka på och vilka regelverk som gäller när man vill komma till Sverige för att jobba eller driva företag. I höst kommer vi arbeta med användartester och analyser för att ta fram ett förslag på hur sajten bör utvecklas, och ta detta vidare till regeringen i en rapport.

Malin Wilson, projektledare på Svenska Institutet.