Nyheter

The making of semesterboten Erik

År 2020 var ett år av nya omständigheter som ställde krav på snabb förändring. En av alla industrier som drastiskt påverkats av pandemin är besöksnäringen. Gamla stans affärer ekar tomma, omsättningar minskar med 90% ett sommarhalvår när kassorna vanligtvis fylls.

Friluftsfrämjandet väljer Fröjd

Efter en pitch inleder Friluftsfrämjandet och Fröjd ett samarbete för att vidareutveckla organisationens digitala närvaro.

En digital värld för alla

Digital tillgänglighet var på mångas läppar när “Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service” utfärdades 2018. Lagen bygger på den internationella standarden WCAG 2.1, och ställer krav på att myndigheters och offentliga aktörers digitala tjänster är tillgängliga och kan användas av alla – oavsett förmågor. Sedan dess har stora insatser gjorts för att skapa ett mer inkluderande digitalt samhälle, och intresset fortsätter att växa. Även hos aktörer som inte direkt omfattas av lagen. Kanske är ni en av de som vill uppdatera era digitala tjänster och göra dem mer tillgängliga? Bra tycker vi, för det är något som både ni och era användare gynnas av. Låt oss berätta varför!

Grattis Zeta – Årets bästa kommersiella webbplats!

Den 27:e januari utsågs Sveriges bästa webbplatser och intranät i Web Service Award. Tävlingen baseras på Sveriges största webbplatsundersökning där de webbplatser svenskarna är mest nöjda med blir nominerade.

Fröjd Live – Öka engagemanget genom livesändningar

Efterfrågan på livesändningar och digitala event har skjutit i taket sedan pandemin omkullvälte våra föreställningar om det perfekta mötet, och många företag och organisationer har behövt förändra sitt sätt att kommunicera med kunder på kort tid. Men vad är det viktigaste att tänka på?

⭐️ VI ÄR NOMINERADE I WEBBY AWARDS 2020 ⭐️

Vi är nominerade i Webby Awards 2020 för sajten The Edible Country, i stolt samarbete med vår kära kund Visit Sweden och PR-byrån Prime 🎉

Lärorik lärotid på ITHS

Under början av hösten blev Fröjd tillfrågade om vi skulle vara intresserade av att hålla i kursen CMS utveckling vid IT Högskolan i Liljeholmen. Den introverta utvecklaren i mig kände obehag inför tanken på att stå framför en skolklass varje dag i två månader, men jag har samtidigt alltid haft en dröm om att undervisa. Delvis för att jag hade höga tankar om min pedagogiska förmåga, och delvis för att det vore en stor personlig bedrift att undervisa programmering bara några år efter att jag studerade min första kodrad på Yrkeshögskola i Malmö. Så när erbjudandet cirkulerade till mig tackade jag ja och kursen inleddes två veckor senare.

Hej från hemmakontoret 👋

Det är en tuff tid för oss alla 💕men hos oss på Fröjd har vi ambitionen att köra på som vanligt i full fart. Det betyder att vi inte bromsar in vårt arbete utan tar mer än gärna en kaffe ☕️ över internet och snackar digitala utmaningar eller annat smått och gott för den delen. Så ring oss som vanligt på 076-168 44 50 eller mejla jessica@frojd.se. Håll ut och ta hand om varandra där ute. Stor kram från oss!

Wagtail - ett hållbart CMS för ditt innehåll

Här på Fröjd är vi stolta över att kunna kalla oss plattformsoberoende - med andra ord är vi inte låsta till en specifik plattform eller ett specifikt språk/ramverk - utan arbetar med (och älskar att arbeta med!) en drös olika.

Skissa med kund! – En chans till kunskapsdelning och förståelse

Till en av våra kunder testade vi nyligen ett sätt att effektivt komma fram till en designlösning utifrån ett användarbehov. Att vara kundens partner och inte bara en byrå man arbetar med är som två skilda världar. Att närma sig sin kund och verkligen förstå behoven och hur deras organisation fungerar, är inte alltid lätt. En kundrelation är en psykologisk och strategisk resa för att tillsammans lära känna varandra och framförallt nå en gemensam målbild.

Skogen i Skolan väljer Fröjd som digital partner

Skogen i Skolan har under hösten valt Fröjd som ny digital partner. Uppdraget är att stärka och utveckla den digitala användarupplevelsen och Skogen i Skolans digitala närvaro.

Fröjd är ImseVimses nya digitala partner

Efter en upphandling under hösten väljer ImseVimse Fröjd som ny digitalbyrå för att utveckla en ny användarvänlig e-handelsplattform där deras återanvändningsbara produkter och hållbara arbete ska uppmärksammas.

Fröjd – ny digital partner till Stockholm Business Region

Efter en upphandling har Stockholm Business Region AB med dotterbolagen Visit Stockholm AB och Invest Stockholm Business Region AB tilldelat uppdraget som ny digital partner till Fröjd. Samarbetet är ett strategiskt partnerskap för att utveckla koncernens digitala plattformar och närvaro.

Stöldskyddsföreningen får ny webbplats med fokus på sömlösa flöden som konverterar

Fröjd har hjälpt Stöldskyddsföreningen utveckla en mer kostnadseffektiv digital plattform, inklusive användarstudier och optimering av flera delar av sajten, såsom e-handel, säkerhetsguider, kundservice och gränssnitt.

Ramverk vs. CMS – vad är det och vilket ska jag välja?

När vi utvecklar digitala tjänster så behöver vi inledningsvis välja vilken plattform lösningen ska baseras på. Det finns en uppsjö av plattformar att välja mellan och det är viktigt att man väljer rätt eftersom plattformen definierar vilka förutsättningar man har för vidareutveckling av lösningen. När det kommer till produktion av webbplatser landar beslutet oftast i antingen en CMS- eller ramverkslösning. I denna artikel redogör vi skillnaden mellan de två och resonerar kring när man bör välja det ena eller det andra. Mycket nöje!

Rätt verktyg till jobbet – Sex viktiga frågor när du väljer digital plattform

Innan man funderar på vilken plattform man skall använda bör man samla in vilka behov man har. Med en tydlig kravställning på plattformen ökar sannolikheten att man väljer rätt. I denna artikel kommer vi gå igenom ett axplock av frågor som man gärna vill besvara innan man tar sitt beslut:

Hurra! Vi är nominerade i Svenska Designpriset 🎉

Kampanjsajten The Edible Country har blivit nominerad till Svenska Designpriset i kategorin Information Digital! Den 2 september kan ni gå in på Svenska designprisets hemsida och rösta på vårt bidrag – det skulle värma våra Fröjd-hjärtan 💜 Vi vill tacka vår härliga kund Visit Sweden och PR-byrån Prime Weber Shandwick för ett gott samarbete 🥰 Nästa vecka är det röstningsdags, stay tuned!

We Effect lanserar en ny sajt som främjar långsiktiga bistånd

Fröjd och WeEffect har ett flerårigt samarbete som framförallt fokuserat på koncept och design. Under 2018 önskade dock WeEffect att Fröjd skulle ta över ansvaret för den tekniska lösningen.

Design Sprints - ett smartare och mer effektivt sätt att få tid över till annat

När Jake Knapp låter oss prova på denna femdagarsmetod under en enda dag, så är det tiden för egen reflektion jag uppskattar mest, det sköna i att tyst jobba själv i flera steg för att sedan sätta upp självförklarande skisser utan att ens skriva sitt namn på dem för att utvärdera mot alla andra idéer i ett ”Art museum”. Processen kommer snabbt framåt och vi landar i en designlösning, helt eniga i vår högst tillfälligt sammansatta grupp.

Fröjd 💜 Målramverk – Så gör vi när vi mäter, utvärderar och optimerar!

På Fröjd utvecklar vi affärsnära och användarvänliga lösningar vilket förutsätter att vi arbetar aktivt med mål och måluppföljning. Vi inleder projekt med att tillsammans med våra kunder workshopa fram ett målramverk där kärnan för hela lösningen föds.

3 saker jag tog med mig från From Business to Buttons 2019

I början av maj var jag på From Business to Buttons i Stockholm. Konferensen hade många bra och inspirerande talare inom allt mellan service design, tillgänglighet och rymddräktsdesign.

FAR väljer Fröjd

FAR väljer Fröjd som ny digital byrå efter en pitch under våren. Fröjd ska ta fram ett nytt koncept för ett samlat FAR och en uppdaterad digital närvaro. Samarbetet innefattar en samlad utgångspunkt för FAR:s breda digitala erbjudande.

Den hållbara webben – hur maximerar vi livslängden på våra digitala plattformar?

Det har blivit norm att bygga om sin webbplats med relativt täta intervaller, men när en allt större del av affären är digital och plattformsinvesteringarna växer är ombyggnation en process vi vill gå igenom så sällan som möjligt.

Nya edenred.se - en ny sajt för ett uppdaterat erbjudande!

Fröjd har tillsammans med Edenred tagit fram en ny webbplats för att presentera Edenreds nya erbjudande som numera inte bara täcker in lunchförmåner utan även friskvårdsbidrag - allt i samma kort. Vi passade även på att byta plattform från Episerver till Wordpress. “Fröjd har gjort ett kanonarbete med vår nya sajt. Kort och gott kan man säga att de lever upp till namnet” säger Marcus Mossberg på Edenred.

Ny lansering för Naturskyddsföreningen

Operation Rädda Bina är en av Naturskyddsföreningens insatser för att engagera medborgarna att rädda den biologiska mångfalden. Fröjd har skapat det webbaserade tjänsten Naturkollen som även fungerar som ett citizen science-verktyg. Medborgare kan engagera sig genom att genomföra och registrera räddningsinsatser och forskare har möjlighet att ställa frågor kring insatserna för att samla in data från hela landet. 🐝

Zeta och Enjoy Wine & Spirits väljer Fröjd

Efter en pitch under hösten väljer Gruppo Di Luca, med flera företag inom mat och dryck, Fröjd som ny digital byrå för att stärka och utveckla den digitala användarupplevelsen. Partnerskapet innefattar Di Luca & Di Luca med egna varumärket Zeta och ett antal agentursvarumärken, Deli Di Luca och vinimportören Enjoy Wine & Spirits som representerar ett drygt 50-tal vinproducenter och har egna varumärken som Tr3 Apor och Barrels & Drums.

Välkommen Monica, vår nya UX & Design Director!

Monica ska leda Fröjds designprocesser från idé och testbar prototyp till färdig lanserad tjänst. Hon har tidigare arbetat som Service design lead på Fjord och nu senast som UX Director & skill lead på Creuna.

Rejlers Network - en ny digital partnerplattform

Nu har Rejlers Network lanserats och en ny spännande digitaltjänst har sett ljuset!

En rosa lansering för kampen mot Bröstcancer

Äntligen är det dags att visa upp resultatet av vårt fina samarbete med Bröstcancerförbundet! Vi har skapat en ny digital plattform och sajter för förbundet och de 33 lokalföreningar som verkar runt om i landet.

Working in Sweden: en ny sajt för Svenska Institutet

www.workinginsweden.se är en digital guide som vänder sig till både anställda och företagare med ambition att ge en överblick till vad som behövs för att jobba eller driva företag i Sverige.

Nominering till Svenska Designpriset

Plocka fram konfettikanonen! Vårt arbete med Medborgarskolans nya sajt är nominerat till Svenska Designpriset i kategorin digital information.

Full fart under 2018

Innan vi klockar ut och stänger kontoret under ett par semesterveckor så vill vi se tillbaka på våren 2018. Vi har gjort så mycket härliga grejer!

En service med redaktören i åtanke

Är du nyfiken på hur din digitala närvaro kan växlas upp? Mikael jobbar som webbutvecklare på Fröjd och har svarat på två vanliga frågor om API:er!

Hurra! Ny sajt för Veidekke Bostad

Veidekke Bostad har byggt bostäder i Sverige sedan milleniumskiftet. Vårt samarbete startade i början av 2018, och under våren har vi tillsammans arbetat med att ta ett nytt grepp om företagets svenska webbplats.

Tack för rekordåret, kompisar!

Vi gjorde vårt hittills starkaste år under 2017. Vi ökade i intäkter med rejäla 24,5% från föregående år och växte med hela 10 nya fina kollegor. Wowza!

Nu lanserar vi för Medborgarskolan

Hurra! Nu är det äntligen dags att börja sjösättningen av de fyra projekt vi jobbat med under året, ett efter ett. Först ut är Medborgarskolans egna sajt som bland annat fått en mer renodlad sökfunktion och adderad smartness för att underlätta redaktörernas jobb i framtiden.